Kako izabrati odgovarajuće ogledalo za kupatilo?

Blog | 23-Sep-2022

Kao jedan od najvažnijih elemenata kupatilskog namještaja, ogledalo predstavlja idealan spoj funkcionalnosti i dizajna, i oplemenjuje izgled vašeg kupatila. S obzirom da je svakodnevne rutine, koje se tiču našeg izgleda, teško zamisliti bez ogledala, potrebno je posvetiti pažnju odabiru kako dizajna, tako i odgovarajućeg oblika. Kada govorimo o odlikama ogledala, verovatno prvo pomislite na to da li prikazuje realan odraz, da li je estetski dopadljivo i da li vam se slaže uz ostatak namještaja. Ogledala su, međutim, mnogo više od toga.  

Ona oplemenjuju izgled svake prostorije, posebno kada je riječ o kupatilima. Naravno, praktičnost uvijek treba da bude na prvom mjestu, ali ogledala u kupatilu služe i kao dekorativni elementi, pretvarajući čak i najjednostavniji prostor u stilsku oazu za opuštanje. 

Da bi vaše kupatilo bilo funkcionalno važno je da organizujete stvari i sitnice koje u njemu stoje. U tom smislu, ogledala dijelimo na ona bez ormarića i ona koja imaju dodatni prostor za odlaganje. Prije nego što odlučite koje ogledalo biste željeli u svom kupatilu, svakako prvo premjerite dimenzije zida. U zavisnosti od veličine prostora, vidjećete koji oblik ogledala vam najviše odgovara. 

Uobičajena praksa je da se odabere ogledalo koje je identične širine kao i umivaonik, odnosno da se ovi elementi nalaze u istoj liniji. Kada je riječ o visini, odraz u funkcionalnom ogledalu treba da dosegne metar iznad i ispod linije očiju ljudi koji ga koriste. 

U uslovima lošeg osvjetljenja u kupatilu, led ogledala će vam,  pomoću efikasnih, ali i štedljivih led sijalica, pomoći da se brže i preciznije sredite. Geberit Xeno2 ogledala sa funkcionalnim i ambijentalnim svijetlom stvaraju prijatnu atmosferu, dok ormarići za umivaonik, iz iste serije, bez ručki, sa integrisanim led osvjetljenjem, pružaju dodatnu toplinu vašem kupatilu. 

U toaletima za goste, zarad uštede prostora, birajte ogledala koja nemaju ormariće. Međutim, uvijek se javlja pitanje odlaganja sredstava za čišćenje. Zahvaljujući novim ugradnim elementima, Geberit nudi police koje „nestaju“ u zidu. Tako možete kućnu hemiju čuvati bez dodatnog opterećivanja prostora u malom toaletu. Jedno od idealnih ogledala sa ormarićima, iz serije Geberit Acanto, pored ove savršene pogodnosti ima i dodatno svijetlo koje mu daje posebno elegantan izgled. Sa unutrašnje strane opremljeno je utičnicama i USB priključkom, što vam omogućava da uključite fen, peglu za kosu, električni brijač ili slušate muziku dok se šminkate, a vašem telefonu je potrebno punjenje. 

Oni koji su ljubitelji kupanja nešto toplijom vodom znaju da se često dešava da vodena para zamagli ogledalo koje vam je potrebno za sređivanje čim izađete iz kade ili tuš kabine. Upravo iz tog razloga Geberit je razvio Option Plus, koji uz pomoć senzora sprečava magljenje stakla. Tako se, ujedno, čuvaju i utičnice i USB ulaz u ogledalu od oštećenja koje vlaga može nanijeti instalacijama.  

Ogledalo nije samo komad stakla koji visi na zidu, već predmet koji zaista može dati jedinstven  izgled prostorijama vašeg doma. Ako odabiru ogledala dodate i svoj lični pečat, kao što su sitnice koje se nalaze u blizini, samo izborom tog elementa na zidu možete promijeniti čitav doživljaj svaki put kada zakoračite u svoje kupatilo. Pažnju koju posvetite odabiru, ogledalo će vam uzvratiti osmjehom oduševljenja, svaki put kada u njemu ugledate svoj odraz. Geberit je upravo dizajnom i funkcionalnošću svojih ogledala krenuo u misiju osvajanja vaših osmjeha svaki put kada ih pogledate.