5 POKAZATELJA DA JE VAŠE KUPATILO SPREMNO ZA RENOVIRANJE

Ako ste ovih dana razmišljali o promjenama ili čak potpunom renoviranju svog kupatila, dijelimo sa vama nekoliko osnovnih koraka kako da to odradite na najbolji mogući način.

Renoviranje kupatila je jedan od najzahtjevnijih poslova koje, s vremena na vrijeme, svi moramo odraditi u svom domu. Ukoliko je to slučaj i sa vama, vjerovatno ćete imati neka pitanja i biti zabrinuti oko toga kako da renoviranje bude funkcionalno, pristupačno i estetski ugodno.

Verujemo da ste već dobro razmotrili najočigledniju opciju, odnosno odabir savršenog stila koji će u potpunosti ispratiti postojeći dekor vašeg doma. Lako je odabrati omiljenu boju, dezen pločica ili kupatilski namještaj koji će na najbolji mogući način ispratiti naše svakodnevne potrebe. Ali, šta je sa ostalim stavkama koje nerado razmatramo?

Za početak, stručnjaci savjetuju da bi svako od nas trebalo da se zapita: zašto mi je tačno potrebno renoviranje kupatila? Postoje neki očigledni znakovi koji ukazuju na to da je preuređenje kupatila nešto čime se morate pozabaviti u skoroj budućnosti. Od zastarjelog dekora, vidljivog oštećenja ili neadekvatnog osvijetljenja, postoji niz razloga zašto je vašem kupatilu potrebno renoviranje.

U nastavku ovog teksta, dijelimo znakove koji pokazuju da je došlo vrijeme da se posvetite svom kupatilu.

#1 LOŠ RASPORED U KUPATILU

Nažalost, većina kupatila nije dizajnirana za potrebe čovjeka 21. vijeka, već se u mnogim domovima radi o minimalnom prostoru koji je potpuno nefunkcionalan. Ako se borite sa veličinom, rasporedom ili organizacijom vašeg kupatila, ovo je još jedan znak da je vrijeme za renoviranje. Da li se spotičete o toalet dok se krećete po kupatilu ili se provlačite pored lavaboa da biste došli do tuša? To su elementi koji se mogu promijeniti uz samo malo boljeg planiranja – kupatilo se može postaviti na potpuno drugačiji način kako bi se u potpunosti optimizovao raspoloživi prostor i dao osjećaj većeg luksuza. Postoje beskrajno privlačni dizajni koji štede prostor, a koji će bolje iskoristiti svaki dio kupatila i to bez potrebe za proširenjem prostorije.Zato su tu naše stručne kolege koji će shodno vašim potrebama i mogućnostima ponuditi najbolja rješenja.

#2 OČIGLEDNA OŠTEĆENJA

Jasno vam je šta ovo znači: tuš koji ne radi, slavina koja nije u funkciji, zarđali elementi, miris buđi i vlaga. Za one koji traže manje drastičan put, i pitaju se zašto moraju da potpuno renoviraju kupatilo postoji mogućnost da keramiku ofarbaju posebnom bojom za pločice, ali činjenica je sljedeća: kada je šteta prisutna, treba preduzeti mjere prije nego što se stvari pogoršaju. Ako je nešto neugledno ili je buđavo treba ga odmah zamijeniti. Ako ima rđe ili kamenca, potrebno je ukloniti. Možete modernizovati opremu tokom renoviranja kupatila da biste riješili ove probleme (i uštedjeli vodu). Takođe je uvijek dobar savjet da u svom kupatilu imate odgovarajuću ventilaciju kako biste neprijatne mirise držali pod kontrolom.

#3 IMATE MALO SKLADIŠTA NA RASPOLAGANJU

Ako vam nedostaje prostora za skladištenje potrepština u svom kupatilu, to postaje problem koji vas takođe može podstaći na preuređenje. Renoviranje kupatila može biti ključ za stvaranje potrebnog mjesta za odlaganje, bez zauzimanja prostora glomaznim organizatorima. Kada je sve na svom mjestu, ne samo da vaše kupatilo izgleda bolje i luksuznije, već ćete se lakše snalaziti u onome što je možda već mali prostor. Postoji mnogo rješenja za odlaganje u kupatilu koja možete integrisati u kompletno renoviranje kupatila, pa se ne ustručavajte da prije početka ovako važnog projekta dobro razmotrite sve opcije sa stručnim ljudima.

#4 DEKOR KOJI JE „OUT“      

Ako postoji jedan očigledan znak da je renoviranje vašeg kupatila neophodno, to je dekor i boje koje jednostavno više niko ne koristi. I ovdje se ne radi samo o trendovima koji se mijenjaju, već o ličnom utisku. Stvari su jednostavne: ako vam je boja vašeg kupatila postala neprivlačna i u njemu jednostavno ne volite da provodite vrijeme, to je siguran znak da vam je potrebno kompletno preuređenje kupatila. Naime, boja je prva važna odluka i inspirativna polazna tačka. Ne samo da je to najuočljiviji element svake prostorije, već je i odraz vašeg stila i ukusa. Odvojite vrijeme da razmislite o izboru boje. Ako ste neodlučni, uvijek možete odigrati na sigurno: neutralni tonovi su sve što vam je potrebno za brzu ali vidljivu transformaciju.

#5 MALI PROSTOR ZA SVAKODNEVNE POTREBE

Koliko vam je prostora potrebno da udobno obavljate svoju dnevnu rutinu? Ako primijetite da se osjećate da vam je neudobno dok se šminkate, češljate ili tuširate, znajte da ćete uz renoviranje kupatila i bolju organizaciju osigurati komfor koji zaslužujete. Raspored se možda i može promijeniti bez intervencije stručnjaka za dizajn, dok se kompletno renoviranje kupatila ipak više isplati ukoliko imate nekog ko će se pobrinuti za izgled kupatila, a možda i omogućiti da vaš prostor postane veći.

Svaki detalj je bitan. Zato vam na raspolaganju stoji tim arhitekata, dizajnera enterijera i savjetnika u prodaji, koji će vašu kreativnu zamisao unaprijediti i pretvoriti u pravo malo umjetničko djelo. Pomoći će vam da kupatilo ne bude samo neophodna prostorija u domaćinstvu, već da ono bude mjesto za uživanje. Mjesto u kojem ćete dobiti energiju za cijeli dan, ali i mjesto u kojem ćete se opustiti i pripremiti za divan san.


Za sva vaša pitanja i dileme želimo da pronađemo i ponudimo najbolja rješenja. Na osnovu vašeg odabira naš arhitekta će napraviti 3D vizualizaciju i tako predstaviti sve opcije koje imate u vidu, a biće vam dostupno i stručno mišljenje o kvalitetu, modelima i dizajnu svakog proizvoda.

Prethodni Naša inspiracija: Anđela Kekovć, dizajnerka enterijera
Sljedeći AKCIJSKA PONUDA FASADA - TERMOIZOLACIONI FASADNI SISTEM

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaša korpa

Korpa je prazna
Ažuriranje korpe!