ENTEXT Paint, Play & Recycle: Za učenje sa osmijehom 

U okviru ENTEXT kompanije uvijek težimo ka stvaranju osnažujućih iskustava i podrške za naše zaposlene i njihove porodice. Sada već tradicionalno, početak nove školske godine obilježili smo na poseban način, pripremajući druženje za djecu članova našeg kolektiva. Uz puno ljubavi i posvećenosi, nastala je radionica “Paint, Play & Recycle”, na koju su najmlađi odgovorili sa oduševljenjem.  

U ENTEXT showroom-u u Podgorici ugostili smo osnovce, među kojima su i đaci prvaci, što nas posebno raduje. Druženje je započelo uz smijeh i igru, a vesela atmosfera doprinijela je upoznavanju i stvaranju novih prijateljstava. 

Glavna atrakcija našeg događaja zasigurno je bila radionica “Paint, Play and Recycle”.  

Djeca su prisustvovala predavanju o reciklaži i ekologiji, koje su priredile predstavnice Čistoće Glavnog Grada. Kroz zanimljive priče i interaktivne aktivnosti, mališani su naučili koliko je važno brinuti se o okolini, te kako mogu dati svoj doprinos očuvanju prirode. 

Osim na edukaciju, pažnja najmlađih posjetilaca bila je usmjerena i na umjetnost. Djeca su imala priliku izraziti svoju kreativnost uz temu “Miris ljeta.”, koju su za njih odabrali mentori iz Centra za umjetnost i kulturu “Metaphor”. Slikanje se pokazalo kao sjajan način za izražavanje njihovih emocija i stvaranje malih umjetničkih djela, koja će ostati uspomena na ovo posebno druženje. 

Koncept ovogodišnje radionice za djecu bio je inspirisan reprodukcijom postojećih materijala u nove svrhe, pa smo za tu priliku iskoristili dio zastarjelog asortimana keramičkih pločica. Djeca su veoma ozbiljno shvatila zadatak, pa su djelovi kultne kolekcije brenda Pamesa poslužile kao slikarsko platno, te zasijale u novom ruhu.  

Na kraju našeg druženja, djeca su sa osmijehom pokazala rezultate svog rada, a na samom kraju druženja nagradili smo ih prigodnim poklonima za srećan početak školske godine.  

Posebnu zahvalnost dugujemo predstavnicama Čistoće Glavnog Grada, koje su djeci sa puno posvećenosi ukazale kako da se pravilno staraju o budućnosti planete i postanu ekološki odgovorni građani, kao i predavačima Metaphor kulturnog centra, na brižnom pristupu kojim su djeci usadili svijest o ljepotama umjetnosti. Ovakvi događaju prilika su da pokažemo koliko možemo udruženim snagama. 

Sabirajući utiske, već se radujemo organizaciji sličnih aktivnosti u budućnosti, nastavljajući da njegujemo zajedništvo i podržavamo našu zajednicu na najbolje moguće načine. 

Prethodni SPREMITE SE ZA LJETO UZ FARO BARCELONA VENTILATOR SA OSVJETLJENJEM
Sljedeći ENTEXT i Tarkett Meet Up: Vrijeme za povezivanje i inspiraciju 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaša korpa

Korpa je prazna
Ažuriranje korpe!