Tarkett Rustic Parket

Rustični parket: Toplina, prirodnost i elegancija za vaš dom 

Odabir parketa za vaš dom ili poslovni prostor nosi veliku odgovornost. Parket donosi prirodnu ljepotu i toplinu u svaki prostor time stvarajući ugodnu atmosferu. Njegova dugovječnost je impresivna, pa uz pravilno održavanje, parket može trajati decenijama, zadržavajući svoj prvobitni sjaj i kvalitet. Osim estetskih i funkcionalnih prednosti, parket je ekološki prihvatljiv izbor, jer je napravljen od obnovljivih materijala. 

Rustični stil 

Rustični stil uređenja enterijera je opušten i topao, sadrži tradicionalnu paletu boja poput bež, bijele, smeđe i sive, ali u toplijim nijansama. Korištenje pravog drveta, poput širokih dasaka na podovima i stolova od recikliranog drveta je ključna karakteristika ovog stila. Nesavršenost i grubost drveta su poželjni, jer rustični dekor cijeni prirodne materijale s očitom teksturom. Kada su u pitanju ostali elementi dizajna enterijera u rustičnom stilu, čest izbor su prostirke od jute, tkanine od lana i organskog pamuka, drvene grede, drveni parket, kameni kamini, ručno izrađeni robustni ormari, komode i stolovi, te kožnih kaučevi. 

Zbog svega navedenog, ovakav stil se često vezuje za vikendice, planinske kuće i kolibe. Ipak, rustično može unijeti toplinu i prijatnost u bilo koji prostor, a vašem gradskom domu može pružiti utočište i bliskost s prirodom. 

Karakteristike rustičnog parketa

Step Baron Sienna XL, hrastov parket by Tarkett

Rustični parket, baš kao i rustični stil nikada ne izlazi iz mode, i odlično se kombinuje sa ostalim stilovima u enterijerima, pa čak i onim najmodernijim. Rustični pod je najčešće drveni pod i kao takav je primjer originalnosti, jer uvijek obiluje brojnim varijacijama drveta, šara i čvorova.  

Drveni pod se obično pravi od hrastovog drveta, a ponekad i od ništa manje lijepog jasenovog, orahovog, borovog drveta. Kada su u pitanju čvorovi, oni mogu biti manji i veća, sa pukotinama tamnije boje. Što je više čvorova, to je boja tamnija. Na izgled drveta utiče i god odnosno godišnji prsten – masa sekundarnog stabla nastala tokom jedne godine rasta. Podovi su obogaćeni različitim nijansama iste boje i mogu imati različite oblike, najčešće okrugle i srcolike. Parketi se dijele i po stepenu debljine i obrade. Završna obrada može biti polu-sjajna, sjajna i mat.  

Imajući u vidu sve navedeno, lako je zaključiti da postoji veliki broj varijacija rustičnog drvenog parketa i da se svaka od tih varijacija može na više načina uklopiti u različite prostorije i domove. 

Kako onda izabrati idealan rustični parket? 

Prije svega, najvažnije je voditi računa o dizajnu i kvalitetu. Podrazumijeva se da kvalitetno odrađeni rustični parketi garantuju dugovječnost, a naročito uz dobro i redovno održavanje. Materijal je podložan reperaciji i ona će znatno doprinijeti produženju roka trajanja ovakvog poda. 

Ne smijemo zaboraviti da su rustični parketi odlična ekološka opcija, ali i izuzetni toplotni izolatori koji će i najoštije zime učiniti toplijim i prijatnijim. 

Kako biste dobili provjerene i detaljne informacije o tipu, kvalitetu i namjeni rustičnih parketa, pozivamo vas da nas posjetite. U ENTEXT izložbeno-prodajnim salonima čeka vas široka ponude različitih brendova, a posebno izdvajamo svjetski priznat brend Tarkett koji nudi modele za svačiji budžet. Osim toga, naši posvećeni savjetnici u prodaji, arhitekte i dizajneri enterijera, postaraće se da pronađu najbolje rješenje za podnu podlogu vašeg prostora, a po želji i dizajniraju vašu viziju. 

U nastavku vam predstavljamo Tarkett hrastov parket koji je na popustu od 25%:

Step Baron Sienna XL
Drvo: Hrast
Cijena: 58,80€/m2 – 25% = 43,98€/m2
• Debljina: 14mm / Debljina habajućeg sloja 2,80mm
• Površinski tretman: Proteco Nature
• Ukupna masa: 7kg/m2
• Sistem zaključavanja: T-lock
• Laka ugradnja i ekonomično održavanje
• Izuzetno otporan na habanje i oštećenja
• Odgovarajući asortiman lajsni

Prethodni Neprolazni trend: keramika sa efektom mermera 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaša korpa

Korpa je prazna
Ažuriranje korpe!