Neprolazani trend: Keramika sa efekto mermera

Neprolazni trend: keramika sa efektom mermera 

Jedinstvene karakteristike i estetska komponenta pločica sa efektom mermera, objašnjavaju njihovu privlačnost. 

Sofisticiranost i elegancija mermera imaju moć da stvore enterijere neopisive ljepote, a pločice sa mermernim efektom su uvijek na visini zadatka. Performanse bezvremenskog materijala omogućavaju ukrašavanje različitih prostora, simulirajući estetsko bogatstvo ovog prirodnog kamena. 

Upotreba mermera inspiriše kreativnost u kuhinjama. U kupatilima, mermer čini iskustvo tuširanja posebnim. Bez sumnje, dekorisanje enterijera pločicama sa mermernim efektom donosi eleganciju, podižući vizuelnu percepciju prostora. 

Tehnologije koje se koriste za oslikavanje keramičkih površina u proizvodnim pogonima brendova iz ENTEXT ponude, omogućavaju da grafika pločica sa efektom mermera odiše realizmom. Za današnji blog post, odabrali smo 6 keramičkih modela sa efektom mermera. Kolekcije predstavljene u nastavku savršeno ilustruju dekorativni nivo mermernog izgleda, za različite djelove kuće. 

#1 Urođena elegancija: bijele pločice sa efektom mermera 

Od svih opcija boja koje povezujemo sa mermerom, bijela je na prvom mjestu. Isto važi i kada biramo keramiku koja simulira mermer. Među njenim brojnim prednostima su i reflektujući kvaliteti, posebno sa poliranom završnom obradom. Ovo omogućava da se namještaj prelama, otvarajući prostor enterijera. Pored toga, ove pločice unose svjetlost u prostore. 

Efekat mermera za podove, posebno matirane, dobar je izbor za prostore gdje su površine namijenjene ukrašavanju okoline. Ova opcija se može primijeniti u kupatilima, kuhinjama i dnevnim sobama, koristeći savremeni i bezvremenski dizajn mermera. 

#2 Klasika u kupatilu

Sveti gral završnih obrada kupatila je neprekidna mermerna površina. Komadi sa efektom mermera na zidovima kupatila pomažu u popravljanju raspoloženja, dajući utisak da se nalazite u nekom antičkom kupatilu. Korišćenjem kontrastnih dodataka, dobićete upečatljiv prostor sa ličnim stilskim potpisom. 

#3 Upečatljiv kontrast: crne pločice sa efektom mermera

Procelanosa: Habana Dark Classico marble wall tiles by L’Antic Colonial.
Procelanosa: Habana Dark Classico marble wall tiles by L’Antic Colonial.

Da biste stvorili pomalo dramatičan zaokret u kućnom dekoru, nepogriješiv izbor su mermerne površine. Sivi i crni mermer pretvaraju monotone prostore u okruženja sa zanimljivim i sofisticiranim dizajnom. 

Veoma je uobičajeno pronaći pločice sa efektom crnog mermera u kupatilima, ukrasima, kuhinjskim ostrvima, hodnicima ili čak trpezarijama. U zavisnosti od žile i odabranog ukrasa, crna može da uljepša prostoriju, bilo da je u pitanju tradicionalni ili moderni stil. 

#4 Savremeni stil: pločice sa efektom sive mermera 

Siva boja postala je jedan od omiljenih trendova u kućnim enterijerima. Siva je uvijek elegantna i lako stvara savremenu atmosferu. Međutim, da bismo izbjegli dizajnerske klišee, preporučujemo ličniji pristup. Prilikom dolaska u ENTEXT showroom, naš tim arhitekata i savjetnika u prodaji posavjetovaće vas u odabiru sive keramike sa efektom mermera, kako biste najbolje iskoristili ljepotu ovog svestranog i neutralnog tona. 

Takođe, ovaj tip keramike preuzima najbolje od glavnih nijansi. Prikladan je izbor za podove kada želite da zakamuflirate postojanje tragova, ogrebotina ili prljavštine. S druge strane, srednja nijansa sive pruža intimnu atmosferu, bez osjećaja smanjenja prostora. 

#5 Unikatnost i toplina 

Porcelanosa: Xtone Calacatta Gold 150cm x 300cm + 150cm x 150cm
Porcelanosa: Xtone Calacatta Gold 150cm x 300cm + 150cm x 150cm

Ako želite da podignete eleganciju i originalnost svog prostora, u tome vam mogu pomoći kolekcije brendova kao što su Porcelanosa i Florim. Naša preporuka je suptilna mješavina tonova koji uključuju bronzu, zlato, ćilibar i sivu. Na taj način, možete biti uvjereni da ćete svoje zidove i podove ogrnuti bezvremenskim stilom i karakterom. 

#6 Stil i raznovrsnost

Porcelanosa: Carrara Blanco Pulido - 58.6cm x 118.7cm
Porcelanosa: Carrara Blanco Pulido – 58.6cm x 118.7cm

Kada pomislite na keramiku sa efektom mermera, vjerovatno vam pada na pamet dobro poznata pločica Carrara. Ovaj popularni model je dobio ime po italijanskom regionu gdje se nalazi spektakularni kamenolom mermera. Uzmimo za primjer Porcelanosa kolekciju Dolomiti, koja kroz svoje bogate vene prikazuje savršen spoj sive i bijele. 

Od davnina, sivi i bijeli mermer ukrašavaju podove širom svijeta. Do danas ova monohromna kombinacija nije izgubila svoju privlačnost, naprotiv – siva i bijela su najbolji izbor za moderan, čist dizajn. 

Dekorativne mogućnosti  

Tradicionalno, pločice sa efektom mermera povezujemo sa njihovim postavljanjem na podove. Tehnologija, kreativnost i potraga za originalnim enterijerima doveli su do primjene materijala na do sada neistraženim mjestima. 

Na ovaj način, dinamika prostora se oživljava, prekidajući dizajnerske obrasce i rutine. Na primjer, radna ploča sa efektom mermera u kuhinjama podiže estetiku prostorije koja se svakodnevno upotrebljava i gdje se gosti često pozivaju. Istovremeno, mogu se koristiti i u kupatilima: ploča za umivaonik sa efektom mermera daje delikatan izgled.  


Dodir elegancije sa efektom mermera 

Ukratko, elegancija i raznovrsnost pločica sa efektom mermera je savršena opcija za domove. Njihova primjena se može naći u različitim elementima: podovi, zidovi, nameštaj, radne ploče, stolovi, dodaci… Ovaj efekat unosi sofisticirani dodir u svaki enterijer, pružajući nenadmašan izgled. 

Posjetite ENTEXT izložbeno-prodajni salon u Podgorici i Radanovićima, gdje vas očekuje naš iskusni tim koji će vam pomoći da transformištete enterijer na suptilan, ali upečatljiv način. 

Prethodni Zajedno gradimo budućnost: ENTEXT & Henkel 
Sljedeći Rustični parket: Toplina, prirodnost i elegancija za vaš dom 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaša korpa

Korpa je prazna
Ažuriranje korpe!