Vrijeme je za renoviranje: vaš vodič do modernog kupatila 

Moderna kupatila karakterišu minimalistički dizajn, vizuelna prostranost i prisutnost neutralnih tonova. Nesumnjivo su postala lična utočišta u kojima se savremena estetika kombinuje sa udobnošću, stvarajući prijatnu i opuštajuću atmosferu. Otkrivamo vam ključne elemente uz pomoć kojih možete sa lakoćom transformisati vaše kupatilo kod kuće u oazu za uživanje.   

Keramika 

Keramičke pločice su oduvijek poželjan odabir, kako u kupatilu tako i u kuhinji. Pored brojnih praktičnih i higijenskih prednosti, igraju dekorativnu ulogu u kreiranju modernih kupatila. U ENTEXT izložbeno-prodajnim salonima dostupan je veliki izbor opcija, koje prevazilaze upotrebu keramičkih pločica u neutralnim tonovima. Ovo su glavne odlike pločica za savremena kupatila: 

Veliki format 

Pločice velikog formata su apsolutni trend. Keramika velikog formata smanjuje spojeve, što sprječava nakupljanje nečistoća i bakterija, pa održavanje čini znatno lakšim. Takođe, daju osjećaj prostranosti i vizuelne fluidnosti, što ih čini savršenim izborom za veća kupatila. 

Teksturirani ili reljefni 

Odabir teksturiranih ili reljefnih keramičkih pločica za zidove može značajno transformisati izgled kupatila. Ako želite da istaknete područje umivaonika, u tom dijelu koristite drugačiju keramičku oblogu od ostatka prostorije. 

Trodimenzionalno  

Ova vrsta pločica dodaje vizuelnu dubinu, kao i igru sa svjetlom i sjenkama. Na taj način se dobija jedinstvena i sofisticirana atmosfera u kupatilima. 

Mozaici 

Geometrijski oblici u enterijeru djeluju umjetnički i avangardno. Odabir neobičnih kombinacija nijansi u mozaicima, poboljšaće vizuelnu percepciju prostora. 

Boje  

Siva ili tamne nijanse plave i zelene su u trendu. Ove boje odaju utisak luksuza i elegancije, naročito u kombinaciji sa adekvatnim osvjetljenjem.  

Namještaj 

Tokom godina, struktura naših domova i način života koji vodimo su se promijenili. Generalno, težimo ka namještaju privlačnog dizajna i sa kapacitetom skladištenja koji odgovara našim potrebama. 

Namještaj za umivaonike  

Dva najistaknutija aspekta modernog kupatilskog nameštaja su jednostavnost i vizuelna čistoća. Zidni namještaj stvara osjećaj lakoće u modernim kupatilima. 

Izbor materijala 

Ovaj segment je često od presudnog značaja u osmišljavanju enterijera. Drvo je opcija sa kojom nećete pogriješiti. Kombinacija drveta sa keramikom za frontove umivaonika je takođe zanimljiva opcija, a obećava elegantnan i dugovječan izgled. 

Boje 

Moderna kupatila prigrliće sve vrste tonova, odabir će zavisiti isključivo od vašeg stila i ukusa. Uvijek je dobra ideja unijeti dodir boje kroz namještaj. Na taj način ćete sa lakoćom postići energiju i živost. 

Sanitarije 

Sanitarije u modernim kupatilima kombinuju funkcionalnost, dizajn, efikasnost i tehnologiju. Prilikom selekcije asortimana koji želimo da ponudimo u ENTEXT maloprodajnim salonima, ovo su najvažnije karakteristike kojima se vodimo.  

WC šolje 

Pri odabiru wc šolje u nadgradnji jednog modernog kupatila, imajte na umu model koji će objediniti elegantan dizajn i besprijekornu funkcionalnost. Želite savremenu opciju, ali ne i komplikovane mehanizmime. Shodno tome, odlučite se za jednostavan i “pročišćen” dizajn koji omogućava jednako laganu upotrebu.   

Umivaonici 

Umivaonik treba postaviti na udobno i funkcionalno mjesto koje se prilagođava vašim potrebama. Različiti tipovi umivaonika iz ENTEXT ponude olakšaće odabir. Aktuelni su umivaonici sa radnom površinom, keramički i umivaonici okruglog ili ovalnog oblika. Pored toga, integrisani umivaonici imaju jedinstven dizajn i vizuelni kontinuitet. S druge strane, dupli umivaonici nude simetriju koja obezbjeđuje ravnotežu u kupatilu. 

Tuševi 

Tradicionalni tuševi polako postaju prošlost. Zavisno od vaših potreba, u ENTEXT salonima možete birati između različitih performansi poput ugrađene tehnologije, završne obrade, kao i načina instalacije. Naša preporuka su tuš sistemi brenda Hansgrohe, koji su u potpunosti opremljeni za pružanje opuštajućeg iskustva tuširanja. 

Kade 

U prostranim kupatilima, samostojeće kade mogu biti savršeno integrisane. Ovaj element fokusira svu pažnju u kupatilu, ističući svoju raskoš. 

Tehnologija 

U modernim kupatilima, osnovni element je tehnologija koja je integrisana u prostoriju. Kroz različite segmente djelovanja, tehnologija donosi niz benefita koji olakšavaju svakodnevno funkcionisanje, štedi vodu i pruža energetsku efikasnost. U tom smislu, naša preporuka je brend Hansgrohe, sa kojim ćete biti sigurni da pametno trošite vodu i bez opterećenja na vaš budžet.   

Česme 

Kada je riječ u upotrebi vode, brendovi u ENTEXT ponudi posvećeno rade u cilju uštede resursa i očuvanja ekosistema. Ono što zaista izdvaja česme iz našeg asortimana, jesu upravo tehnologije koje ih pokreću. Pozivamo vas da istražite samo neke od moćnih osobina, poput EcoSmart, CoolStart, EcoClean i mnogih drugih.  

WC šolje 

Kod kupovine wc šolje odlučujuće karakteristike su pouzdanost i bezbjednost. Birajte ugradni vodokotlić koji posjeduje inteligentan režim funkcionisanja, sa savršeno uklopljenom Rimfree WC šoljom. Možete se odlučiti i za personalizovanu tipku za isiranje, zavisno od stila vašeg kupatila. Dobićete kompletno rješenje u jednom sistemu, koji će vašoj porodici služiti dugi niz godina.  

Tuš ručke i držači tuševa 

Tuš ručke sa pratećim elementima predstavljaju još jedan važan dodatak svakom modernom kupatilu. Ukoliko u kreiranju svoje oaze birate proizvode iz naše ponude, prvo što ćete primijetiti je perfektan spoj prilagodljivosti i komfora. Njihov ergonomski dizajn omogućava vam da pozicionirate tuš glavu i svakodnevnu upotrebu prilagodite svojim željama.  

Možemo zaključiti – moderan dizajn kupatila je savršena fuzija stila i funkcionalnosti. Predlažemo da posjetite ENTEXT izložbeno-prodajne salone u Podgorici i Radanovićima, gdje ćete uz vašu kreativnost i pravu kombinaciju segmenata iz našeg vodiča, postići šarmantno rješenje u vašem domu.  

Prethodni Materijali za život: 25 godina L’Antic Colonial 
Sljedeći Uspješna 2023. godina krunisana još jednim priznanjem: Ana Radonjić dobitnica godišnje nagrade Asocijacije menadžera Crne Gore

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaša korpa

Korpa je prazna
Ažuriranje korpe!