Zašto nam je potrebna kvalitetna termoizolacija i kako ona utiče na našu udobnost?

Kada razmišljamo o savremenom načinu života, možemo biti saglasni da je energetska efikasnost postala jedan od ključnih faktora za očuvanje resursa i zaštite životne sredine. U tom kontekstu, tema termoizolacije postaje sve važnija. Zašto nam je potrebna kvalitetna termoizolacija i kako ona utiče na našu udobnost, ekonomičnost i planetu u cjelosti? Saznajte u nastavku teksta. 

Energetska efikasnost je termin koji se sve češće čuje, a a termoizolacija igra ključnu ulogu u postizanju ovog cilja. Kvalitetna termoizolacija sprečava gubitak toplote iz objekta, bilo da je u pitanju vaš dom, poslovni prostor ili industrijski kompleks. Kako zimi čuva toplotu, tako ljeti obezbjeđuje prijatnu atmosferu i svježinu. To znači da ćete manje koristiti grijanje tokom zimskih mjeseci, što dovodi do značajnih ušteda na računima za električnu energiju.  

Zahvaljujući dobroj termoizolacionoj podršci, unutrašnja temperatura vašeg doma ostaje stabilna, bez obzira na vremenske uslove. Nema više neprijatnih hladnih površina ili potrebe za konstantnim podešavanjem termostata na uređajima za grijanje.  

Kada je u pitanju odabir materijala za fasadnu toplotnu izolaciju, kvalitet i pouzdanost su ključni faktori, pa su naša preporuka brendovi Ceresit i Zorka – spoj duge tradicije i inovativnosti na polju građevinskih tehnologija. Kako bi vaš dom učinili prijatnim mjestom za boravak tokom cijele godine, osmislili smo idealno rješenje u okviru jedinstvene ponude! 

Temelj kvalitetne termoizolacije: Kombinacija moćnih materijala 

 • Fasadni lijepkovi i mrežice su osnova svake dobro izvedene termoizolacije. Ovi proizvodi omogućavaju čvrsto povezivanje izolacionih panela sa osnovnim zidom, čime se stvara nepropusna barijera za toplotu i vlagu. Visoka moć lijepka očuvaće toplotu i spriječiti stvaranje praznina, dok se mrežice koriste za dodatno ojačavanje sloja fasadnog maltera. Ne morate brinuti o pucanju maltera tokom vremenskih procesa, jer će mrežice za armiranje zaustaviti njegovo slabljenje.  
 • Stiropol je izolacioni materijal koji je postao nezamjenjiv u građevinskoj industriji. Njegove prednosti uključuju visoku sposobnost zadržavanja toplote, čime se smanjuju energetske potrebe za grijjanjem ili hlađenjem. Stiropolne ploče omogućavaju i lakoću transporta i instalacije, što ubrzava sami proces izgradnje. 
 • Fasadni malteri imaju višestruke benefite. Riječ je o sredstvima koja će zaštiti vašu fasadu od vremenskih uticaja, kao što su kiša, snijeg i UV zračenje. Estetska komponenta fasadnog maltera omogućiće vam da uz pomoć različitih tekstura i boja, prilagodite izgled fasade ličnim preferencama.  
 • Fasadni premazi su završni sloj koji nisu samo u funkciji estetike, već i dodatne zaštite. Neki od razloga za njihovo korišćenje uključuju hidrofobnost – odbijaju vodu i čuvaju fasadu od vlage. Takođe, premazi mogu biti formulisani da pružaju otpornost na prljavštinu, održavajući vašu fasadu čistom. 
 • Akrilne boje za fasade dodaju boju vašem objektu i biće podrška spram različitih vremenskih elemenata. Ove boje su odlične za zaštitu fasade od štetnog UV zračenja, čime se sprečava da boja izblijedi. Akrilne boje su poznate i po svom dugotrajnom efektu, pa ćete uštedjeti na redovnom održavanju. 

Da rezimiramo, osnovne prednosti toplotne izolacije su: 

 • Fizički štiti zgradu i produžava vijek trajanja 
 • Pruža zaštitu od hladnoće zimi tako što spriječava gubitak toplote iz objekta u spoljnu sredinu 
 • Pruža zaštitu od velike vrućine ljeti 
 • Smanjuje potrošnju energije za grijanje i hlađenje, a samim tim i račune 
 • Omogućava zaštitu od buke 
 • Stvara zdraviju mikroklimu 
 • Povećava vrijednost nekretnine 
   

Termoizolacija nije samo dugovječna investicija u ličnu udobnost i rasterećenje budžeta, već i u pozitivan uticaj na životnu sredinu. Dakle, odabrati kvalitetnu termoizolaciju znači napraviti pametan izbor i pokazati odgovornost prema budućim generacijama.  

Posjetite naš showroom, iskoristite posebnu ponudu koju smo spremili za vas i odaberite kvalitetnu i pouzdanu fasadu od 9,50 EUR / m2. U ponudu je uključeno: prajmer, lijepak za fasadu, stripor, tiple, staklena mrežica, osnovni premaz akrilni ili silikatni malter. 

Kontaktirajte nas kako biste saznali više o našoj posebnoj ponudi i osigurali svoj objekat na vrijeme. 

SALON ENTERIJERA PODGORICA, Bulevar 21.maja bb, Donja Gorica 
T: +382 (20) 260 833 
T: +382 (67) 644 908 
E: [email protected] 
Radno vrijeme: pet-sub, 08:00h – 20:00h 

SALON ENTERIJERA RADANOVIĆI, Radanovići bb 
T: +382 (32) 328 621 
T: +382 (67) 616 387 
E: [email protected] 
Radno vrijeme: pet-sub, 08:00h – 20:00h 

Prethodni Hansgrohe: Inovacija, ljepota i efikasnost objedinjeni u kupatilu
Sljedeći Bezvremenski kvalitet: Tuš kabine, paravani i walk in paneli koji prave razliku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vaša korpa

Korpa je prazna
Ažuriranje korpe!